2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » Újra Erdélyben a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz

Újra Erdélyben a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz

2014. 06. 05.
Megosztás:

Immár hetedik alkalommal indul el Budapestről Csíksomlyóra az a vonat, amely a hétvégi pünkösdi búcsúra viszi a zarándokokat. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz idén is összevont zarándokvonatként indul útjára. Magyarország leghosszabb, csaknem fél kilométer hosszú személyszállító szerelvényét a Hunyadi Mátyás emlékére feldíszített mozdony vontatja.

Újra Erdélyben a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz

A Mátyás-mozdony

Az elmúlt évek hagyományait folytatva az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt vonatváró ünnepséget szervez a nagyváradi vasútállomáson. Minden magyart szeretettel várnak a szervezők június 6-án, pénteken 12 órára az állomásra, ahol zeneszóval, virággal köszöntik a vonat utasait.

A vonat Érmihályfalván is megáll, az EMNT és a Néppárt minden érmihályfalvi és környékbeli magyart szeretettel vár a vasútállomásra június 6-án 9:30-ra.

Az EMNT és a Néppárt képviselői köszöntik a vonat utasait Kolozsváron is, ahová 15:10-kor fut be a szerelvény, valamint a visszaúton Sepsiszentgyörgyön, június 9-én, hétfőn, 9:05-kor.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA