2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » Újabb RMDSZ-es félrevezetés Bihar megyében

Újabb RMDSZ-es félrevezetés Bihar megyében

2015. 07. 01.
Megosztás:

A Bihar megyei RMDSZ mára odáig jutott, hogy nem tud meglenni félrevezetés,  hazugságok és korrupciós ügyek nélkül, de ezeket legalább magas szinten műveli.

Legújabb szemfényvesztésük, hogy a honosítással kezdtek sajtókampányba éppen akkor, amikor az RMDSZ megyei vezetőjét, Kiss Sándort korrupciós ügyei miatt bírói felügyelet alá helyezték. Mindenki számára egyértelmű, hogy az RMDSZ honosítási kampánya csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet a megyei elnökük ellen folytatott bűnügyi eljárásról.

Szabó Ödön ügyvezető elnök a minap jelentette be, hogy immár 60 ezer Bihar megyei személy az RMDSZ-en keresztül kérte honosítását. Idézet az ügyvezető elnöktől: „Ha azt vesszük, hogy egy iratcsomó összeállítása körülbelül 150 lejbe kerül, és 60 ezer személy számára nyújtottak ilyen típusú szolgáltatást, akkor körülbelül 9 millió lejt, vagyis több mint 2 millió eurót takarítottak meg a partiumi emberek számára.”

Az ilyen nyilatkozatokból is látszik, hogy Szabó Ödönnek fogalma sincs a honosítási eljárásról, számára ez az ügy is olcsó politikai eszköz saját maga és pártja népszerűsítésére.

Nem kívántunk ezzel foglalkozni, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a számunkra történelmi, nemzeti jelentőségű honosítással egyesek csakis magukat és pártjukat kívánják fényezni.

Minden magyar állampolgárságát visszakapott személy és mindenki, aki lelkiismeretesen segít az állampolgárságukat visszakérőknek, jól tudja, hogy egy iratcsomó összeállítása nem 150 lejbe, hanem kb. 85 lejbe kerül, ennyiért végzik el a fordítást a hivatalos fordítók. Minden iratcsomóhoz átlagban 5-6 iratot kell lefordítani magyar nyelvre.

Szabó Ödön szerint 60 ezer személy kérte honosítását az RMDSZ-en keresztül. Ezzel szemben a valóság az, hogy 60 ezer fordítást végezhettek, ami figyelembe véve a 5-6 fordítást egy iratcsomóban, az kb. 10 ezer iratcsomót jelent. Statisztikai adat, hogy egy iratcsomóhoz kb. 1,7 személy tartozik. Az RMDSZ tehát kb. 17 ezer személynek segíthetett a honosítási eljárásban, és nem 60 ezernek. Mindezek után joggal kételkedünk abban, hogy ez a 60 ezer fordítás sem igaz, hanem jóval kevesebb, így az RMDSZ által honosítottak száma nem 17 ezer, hanem több ezerrel kevesebb.

Végül is kit akar Szabó Ödön meggyőzni számadataival? Az anyaországi Bevándorlási Hivatalban úgyis tudják hány állampolgársági kérelem érkezett Bihar megyéből. Mi is tudjuk mennyi lehet a Bihar megyei kérelmek száma (kb. 38 ezer). A választókat (mert az RMDSZ csak ezt a kategóriát ismeri) pedig nem lehet örökké mindenféle számadatokkal, mesékkel traktálni.

Ezúton is felkérjük Szabó Ödönt, hogy ne folytassa ezt a sztahanovista honosítási számháborút, ha 60 ezer fordítást végeztek az nem 60 ezer honosított. De ha 60 ezer lenne, akkor a 15 lejes fordításokat figyelembe véve nem 9 millió lejt, hanem 900 ezer lejt „takarított meg a partiumi emberek számára”.

A „megtakarításokkal” pedig csak bánjon óvatosan a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke akkor, amikor a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Bihar megyei RMDSZ-elnök és társai „megtakarításait” vizsgálja.

Nagyvárad, 2015. június 30.

Nagy József Barna

az EMNT partiumi régióelnöke

az EMNT nagyváradi honosítási irodájának vezetője

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA