2020. január. 18. szombat
Főoldal » Hírek » Udvarhelyi programok a Nemzeti Összetartozás Napján

Udvarhelyi programok a Nemzeti Összetartozás Napján

2014. 05. 29.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki elnöke, Nagy Pál sajtótájékoztatón ismertette a Nemzeti Összetartozás Napjára tervezett programot.

Udvarhelyi programok a Nemzeti Összetartozás Napján

Június 3-án, kedden délután hat és nyolc óra között a Városi Sportcsarnokban barátságos labdarúgó mérkőzésekre kerül sor, amelyre a politikai pártok és a média csapatain kívül az EMNT és az Areopolis Floorball csapata is pályára áll, és a Városházának is lesz egy csapata.

A most már hagyományossá vált Trianon-napi megemlékezés június 4-én, szerdán délután fél öttől kezdődik a Milleniumi emlékoszlop körüli téren, a rendezvényen részt vesz a Balázs Ferenc Vegyeskar, szavalatok, beszédek hangzanak el, majd koszorúzás következik.

Június 7-én, szombaton hagyományosan Trianon-napi kerékpár körút indul reggel 8 órakor a  a Patkóból.

Ezek a rendezvények nyilvánosak, a szervezők számítanak a részvételre.

Június 2-án Mága Zoltán koncertjére várják az érdeklődőket Székelyudvarhelyen, amelynek helyszíne a Szent Miklós Plébániatemplom. Jegyek elővételben korlátozott számba kaphatóak az EMNT iroda székhelyén, a Vár utca 4. szám alatt.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA