2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » TUSVÁNYOS 28.: Bemutatták Borbély Zsolt Attila legújabb könyvét

TUSVÁNYOS 28.: Bemutatták Borbély Zsolt Attila legújabb könyvét

2017. 07. 20.
Megosztás:

A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Kós Károly Sátrában, Borbély Zsoly Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alelnökbe bemutatta nemrégiben megjelent Nemzetellenes támadás a magyar érdekek ellen. Az 1997-es Bolyai-vita a Szabadság hasábjain című könyvét.

A szerző a Bolyai Tudományegyetem alapítása körül lezajlott vitát mutatja be kötetében, amely visszanyúlik az 1990-es ellentétes érdekeket képviselő pártok (MSZP és SZDSZ) viszályához is. A kötetben bemutatott Szabadság sajtóanyagai között Törzsök Erikának, az SZDSZ kisebbségpolitikuskának Magyar Hírlapban egykoron megjelent Ellenségkép nélkül című írásai is megtalálhatóak.

Az EMNT alelnöke szerint az egyetem ügyében a későbbiekben elfajuló vita felelőse a „kistílű alkupolitikát folytató RMDSZ-vezetés volt, amely feladta az egyetem követelését és segített a nyíltan magyerellenes román hatalomnak kisebbségbarát színben tetszelegni belföldön és külföldön.” 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA