2019. november. 17. vasárnap
Főoldal » Hírek » Tőkés: eredményes munkát végeznek a Demokrácia Központok

Tőkés: eredményes munkát végeznek a Demokrácia Központok

2013. 04. 08.
Megosztás:

Pontos és eredményes munkát végez a magyar állampolgárság megszerzését elősegítő erdélyi Demokrácia Központ - mondta Tőkés László néppárti európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatón pénteken Nyíregyházán.

A hálózat adatai szerint Székelyföldön eddig több mint 79 ezer, Közép-Erdélyben 19 ezer, míg a Partiumban 46 ezer kérelmező kérelmét vették át, illetve honosítási dossziéját készítették elő - ismertette a hálózat felügyeletét ellátó Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a tájékoztatón.

Tőkés László tájékoztatása szerint ezek közül körülbelül 100 ezer kérelmező kapta meg kérelmére pozitív választ, Erdélyben pedig eddig mintegy 80 ezren tették le az állampolgársági esküt a konzulátusokon és az erre kijelölt helyeken. A munka nagyobb részét a Demokrácia Központok végzik, amelyek a már elkészített honosítási dossziékat az illetékes magyar hatóságokhoz továbbítják.

A legtöbb iratot a nagyobb erdélyi városokban regisztrálták: az első négy helyen Csíkszereda (17 384 kérelem), Marosvásárhely (15 389), Kolozsvár (14 519) és Szatmárnémeti (13 342) áll; az összes honosítási dosszié mintegy felét ezekben a városokban állították össze.

Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón elmondta: a legfrissebb adatok szerint több mint 422 ezer állampolgársági kérelem érkezett 2011 januárja óta, ebből több mint 203 ezret Magyarországon nyújtottak be.

A megyei kormányablak 2011 januári megnyitása óta tízezer honosítási kérelmet vett át, további ötszáz kérelmet pedig a járási hivatalokban nyújtottak be a kérelmezők - közölte a kormánymegbízott.

[Forrás: Krónika]

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA