2019. november. 13. szerda
Főoldal » Hírek » Tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete

Tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete

2013. 10. 08.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete 2013. október 7-én tartotta meg éves közgyűlését Nagyváradon. Az EMNT tagságát Török Sándor leköszönő elnök köszöntötte, majd átadta a szót Bereczki András paptamási lelkipásztornak, aki rövid áhítattal nyitotta meg a közgyűlést. Az áhítat után Török Sándor röviden beszámolt az elmúlt év EMNT-s eseményeiről, majd megköszönte az EMNT támogatását.

Tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete

Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke folytatta a közgyűlés vezetését. A tagság egyöntetűen megszavazta, hogy a következő évben kilenctagú legyen a Bihar megyei EMNT elnöksége. Az elnöki tisztségre csak Török Sándort jelölték, majd egyhangúlag, újabb egy évre megválasztották Bihar megyei elnöknek.

Az elnökség további nyolc tagjára több jelölés is érkezett, ezért az ülésvezető Nagy József Barna javaslatára titkos szavazással választották meg az elnökség tagjait. A szavazás eredményeként a Bihar megyei EMNT elnöksége a következő személyekből áll: Török Sándor elnök, Agyagási Ernő, Bereczki András, Tóth Rozália, Kelemen Erzsébet Melánia, Szabó Melánia, Varga Korpos Dalma, Kálmán Balázs, Tőtős Zsuzsanna.

A továbbiakban megválasztották azt a 15 személyt, aki a Bihar megyei EMNT-t képviseli az október 12-i nagyváradi Országos Küldöttgyűlésen.

A tagság számos javaslatot tett a következő évben megszervezendő eseményekre, megemlékezésekre. Többen is felvetették az EMNT és Néppárt közötti viszonyt, azt hangsúlyozva, hogy a két szervezetnek egymás mellett, egymást kiegészítve kell a jövőben is együttműködnie. A Néppártot azért hozta létre az EMNT, hogy a párt a politikai lehetőségek által adott eszköztárat kihasználva segítse előre az erdélyi megmaradás, az autonómia, a hiteles magyar képviselet ügyét. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tovább folytatja civil tevékenységét, az önrendelkezésért folytatott küzdelmét.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA