2019. december. 12. csütörtök
Főoldal » Hírek » Tisztújító közgyűlés a kézdiszéki EMNT-ben

Tisztújító közgyűlés a kézdiszéki EMNT-ben

2015. 09. 25.

Tisztújító közgyűlést tartottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki szervezetében. A leköszönő Johann Taierling elnököt Ferencz Attila váltotta a tisztségben.

A szeptember 23-i tanácskozáson jelen volt Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, valamint Nagy Pál, a szervezet székelyföldi régiójáért felelős alelnöke is. A közgyűlés elején Johann Taierling beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők, melyből kiderült: az elmúlt időszakban számos jelentős rendezvényt bonyolítottak le az EMNT kézdiszéki tagjai, s a fontos közéleti kérdésekben épp úgy megnyilvánultak, mint a kulturális-hagyományőrző események megszervezésében.

A szerdai gyűlés napirendi pontjai között szerepelt a Székelyföld határának kivilágítását célzó megmozdulás is, melyet a Székely Nemzeti Tanáccsal partnerségben, a helyi EMNT is segít minden rendelkezésére álló eszközzel. Sándor Krisztina köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta: október 17-én Kézdivásárhelyen kerül sor az EMNT Országos Küldöttgyűlésére, ahol – a helyi tisztújításokat követően – országos szinten is tisztújításra kerül sor.

A beszámolók meghallgatása és az elkövetkező időszak főbb eseményeinek áttekintése után került sor a tisztújításra. A megjelent küldöttek szavazatainak értelmében a kézdiszéki EMNT élére Ferencz Attilát választották, akinek munkáját – alelnökökként – Ferencz Enikő és Bitay Barna segítik majd. Megválasztása után Ferencz elmondta: tervei között szerepel az EMNT—SZNT kapcsolat még szorosabbá tétele, valamint a tagság bővítése, s az EMNT rendezvényeinek és programjainak még szélesebb körű népszerűsítése.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA