2019. november. 12. kedd
Főoldal » Hírek » Tisztújítás Udvarhelyszéken is

Tisztújítás Udvarhelyszéken is

2015. 10. 02.
Megosztás:

Tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete, 2015. szeptember 29-én a székelyudvarhelyi Demokrácia-központban.

Tisztújítás Udvarhelyszéken is

A keddi gyűlést Nagy Pál széki elnök vezette, továbbá az ülésen részt vett Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, valamint Tiboldi László országos alelnök is. A gyűlés napirendi pontjai szerint előbb a leköszönő elnökség beszámolóját hallgathatták meg a résztvevők, majd ezt követően került sor a jövő évi tevékenységi terv megvitatására, majd elfogadására, ezt követően pedig a széki tisztújításra.

Az ülésen Sándor Krisztina ügyvezető elnök méltatta az EMNT munkatársai által végzett honosítás jelentőségét, és elmondta: az EMNT által működtetett Demokrácia-központok az erdélyi honosítások több mint 2/3-át végezték el az elmúlt évek során. Udvarhelyszék különösen jól teljesített, így országos szinten első helyen áll a honosítások tekintetében.

Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alelnöke köszönetet mondott a tavalyi magyarországi választások alkalmával kifejtett regisztrációs munkáért, melyben a Demokrácia-központ nélkülözhetetlennek bizonyultak.

Az elnökség összetétele a választások után a következőképpen alakult: a széki elnöki teendőket továbbra is Nagy Pál látja el, továbbá az öt tagú elnökségbe beválasztották Bíró Edithet, az SZNT városi elnökét, Szabó Károly dokumentumfilm rendezőt, Szarvas Zsuzsa vállalkozót, illetve Bíró Levente vállalkozót.

A jelenlevő küldöttek azzal bízták meg az újonnan megválasztott elnökséget, hogy az elkövetkező években a civil szervezetekkel, a történelmi egyházakkal és a Székely Nemzeti Tanáccsal történő együttműködés jelentse a szervezet számára a prioritást. Az EMNT tervei között szerepel továbbá a Magyar Állampolgárok Klubjának s népszerűsítése, a civil szféra minél szélesebb körű megszólítása, valamint a vidéki és városi szervezetek közötti kapcsolat elmélyítése.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA