2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » Tisztújítás az EMNT Maros megyei szervezeténél

Tisztújítás az EMNT Maros megyei szervezeténél

2017. 09. 28.
Megosztás:

 Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete tisztújító közgyűlést tartott szeptember 26-án. A közgyűlést Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke nyitotta meg. Az eseményen Sándor Kirsztina, az EMNT ügyvezető elnöke is jelen volt.

 Cseh Gábor elnöki beszámolójában ismertette a megyei szervezet elmúlt időszakbeli tevékenységeit: „Büszkén elmondhatom, hogy az elmúlt két év során közel 50 kulturális esemény megszervezésében vettünk részt. Ezek közé tartozik a március 15-i ünnepség, a trianoni emléknap, a Szent István-napi ünnepség, az 1956-os évforduló eseményei, az aradi vértanúkra való megemlékezés, a magyar szórvány napja és a teremlabdarúgó torna is.” Az EMNT által működtetett Magyar Állampolgárok Klubja is sikeres időszakot tud maga mögött, amely során több színvonalas előadót is sikerült vendégül látni. „Az iroda a továbbiakban is foglalkozik a honosítással, konzuli napok megszervezésével és és ügyintézéssel. Az eltelt időszakban több mint 15000-en fordultak meg az irodánkban, amit sikernek könyvelhetünk el” – mondta Cseh Gábor.

 Ezt követően az elnöki beszámolót a közgyűlés elfogadta, majd megszavazásra került a hét tagú elnökség. Cseh Gábort egyhangúan választották újra elnökké, az alelnöki tisztségeket pedig Varga Loránd, Kirsch Attila, Szente Anna Ágota, Szabadi Ernő Loránd és Kazay Tibort vállalták.

Tisztújítás az EMNT Maros megyei szervezeténél

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA