2019. október. 15. kedd
Főoldal » Hírek » Tiboldi: megtiszteltetés, hogy szavazatommal visszaigazolhattam a magyarországi nemzetpolitikát

Tiboldi: megtiszteltetés, hogy szavazatommal visszaigazolhattam a magyarországi nemzetpolitikát

2014. 04. 02.
Megosztás:


Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) országos alelnöke szerdán leadta szavazatát Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán. Ezt megelőzően a levélben való szavazáshoz szükséges azonosító nyilatkozatot a csíkszeredai EMNT demokrácia-központban töltötte ki.

A levélszavazat leadását követően Tiboldi a sajtónak nyilatkozva elmondta: „a 2014-es magyarországi parlamenti választás egy történelmi pillanat. Száz év után újra lehetőségünk van a magyarországi választásokon részt venni és szavazni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szavazatommal hozzájárulhattam a magyarországi nemzetpolitika visszaigazolásához”.

Tiboldi: megtiszteltetés, hogy szavazatommal visszaigazolhattam a magyarországi nemzetpolitikát

Tiboldi László

Tiboldi felhívta a szavazók figyelmét, hogy a levélszavazat kitöltésekor nagyon figyeljenek oda a formaságokra, mivel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) visszajelzései alapján magas az elrontott szavazatok száma.

„Azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy a hibák kizárása érdekében keressék fel az EMNT demokrácia-központokat, ahol a felkészült munkatársak segítenek az azonosító lap kitöltésében, valamint a szavazólapok eljuttatásában is a csíkszeredai, vagy a kolozsvári főkonzulátusra – nyomatékosította az alelnök” – mondta.

Azoknak, akik még nem vették fel a szavazólapjukat, Tiboldi azt tanácsolta, hogy péntekig tegyék azt meg, mert bár vasárnapig leadhatják szavazatukat, de a szavazólapot péntek estig vehetik kézhez.

Az EMNT alelnöke mindenkit arra buzdít, hogy mihamarabb adja le szavazatát, és arra kér mindenkit, hogy most már ne bízzák a Román Postára a borítékokat, mert nem fog időben megérkezni, hanem az EMNT-irodák segítségével juttassák el mielőbb a külképviseletekhez.

Összességében az EMNT és a Néppárt alkalmazottai és önkéntesei szerdáig több mint 40 ezer szavazólap (azonosító nyilatkozat) – melynek kétharmada székelyföldi – kitöltésében és a külképviseletekre való eljuttatásában nyújtott segítséget.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA