2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » Tiboldi László: az erdélyi magyarok átérezték ennek a szavazásnak a fontosságát

Tiboldi László: az erdélyi magyarok átérezték ennek a szavazásnak a fontosságát

2014. 04. 07.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt közös csapata az elmúlt években nagyon komoly tevékenységet fejtett ki, a honosítás, a választási névjegyzékbe való regisztrálás, majd a választások sikeres lebonyolításában is. Tiboldi László, az EMNT országos alelnöke a magyarországi parlamenti választás napján számolt be röviden az elmúlt évek sikereiről.

Tiboldi László: az erdélyi magyarok átérezték ennek a szavazásnak a fontosságát

Tiboldi elmondta: „a több mint három és fél éve zajló honosítási tevékenységünk keretében összesen több mint 200 ezer személy honosításában segítettünk. A következő feladat, amiben aktívan részt vettünk, az a regisztrációs folyamat volt. Erdélyben közel százezer személynek sikerült a regisztrációban, a regisztrációs ívek kitöltésében segítenünk, de úgymond az egész tevékenységünk csúcsa – a hab a tortán – a levélszavazatok begyűjtése, valamint az azonosító nyilatkozatok kitöltésében való segítség volt. Ebben a folyamatban Erdélyben közel 70 ezer személynek sikerült segítenünk, ebből körülbelül 50 ezer személy Székelyföldről adta le szavazatát az EMNT-irodákon keresztül”.

Tiboldi megjegyezte: „úgy gondolom, az erdélyi magyarok átérezték ennek a szavazásnak a fontosságát. Egy történelmi pillanatról beszélhetünk, több mint száz év után először volt lehetőség a külhoniaknak is újra szavazni. Nagyon remélem, hogy Fidesz nemzetpolitikáját sikerült így visszaigazolni és megmutatni, hogy igenis van gerincesség és becsület az erdélyi és székely emberekben”.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA