2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Székelyudvarhelyen székely zászlót kap minden századik kérelmező

Székelyudvarhelyen székely zászlót kap minden századik kérelmező

2014. 08. 28.
Megosztás:

Az udvarhelyszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Demokrácia központjában, Székelyudvarhelyen a 23000-dik kérelmezőt köszöntötték.

Székelyudvarhelyen székely zászlót kap minden századik kérelmező

Nyírő Klára férjével és két gyerekével kérelmezte a magyar állampolgárságot. Azzal a megfontoltsággal indultak összeállíttatni iratcsomójukat, hogy mivel a család több tagja is megszerezte már, ők is szeretnének magyar állampolgárok lenni. Így, hogy az eljárás ebben az esetben kevesebb ügyintézéssel jár, úgy döntöttek most ők is elindítják a folyamatot. Ahogy a feleség fogalmazott, ezt mindenkinek el kellene járni. Az iroda munkatársaitól az elismerő oklevelen és könyvcsomagon kívül egy székely zászlót is kapott a család. A szervezet mostantól minden századik kérelmezőt székely zászlóval fog megajándékozni.


A Vár utca 4. szám alatti honosítási iroda az ügyintézés során pontos felvilágosítással szolgál az érdeklődőknek, amelynek segítségével olyan okiratcsomókat állítanak össze kollégáink, amely tökéletesen megfelel az egyszerűsített honosítási folyamat kritériumrendszerének. Ezeket az iratcsomókat nemcsak a csíkszeredai főkonzulátuson, hanem bármelyik magyar külképviseleten vagy magyarországi önkormányzatnál benyújthatják a kérelmezők. Székelyudvarhelyen kívül további irodáink működnek Székelykeresztúron a Szabadság tér 1. szám alatt, és Szentegyházán az Ifjúság utca 2. szám alatt.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA