2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Szatmárnémeti: elnököt választott az EMNT

Szatmárnémeti: elnököt választott az EMNT

2016. 11. 17.
Megosztás:

Megyei elnököt választott szerdán este az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szatmári szervezete, az alakulat vezetősége ugyanakkor felköszönötte az egyik legrégibb és legaktívabb tagot.

Szatmárnémeti: elnököt választott az EMNT

A szatmárnémeti Demokrácia Központban megtartott találkozót, mint elhangzott, azt követően tartották, hogy az EMNT előző elnöke lemondott tisztségéről. A gyűlésen jelen volt Kovács Csaba, az alakulat országos igazgatója. Bevezetőben Kiszner Csaba, a szatmári szervezet alelnöke tartott rövid beszámolót az elmúlt egy év tevékenységeiről, majd élénk vita keretében elemezték ki a tanács tagjai a közelmúlt eredményeit, javaslatokat téve a jövőbeni feladatokat illetően is. Ezt követően elnököt választottak – Kiszner Csaba javaslata nyomán Csókási-Budaházi Attilának, a Demokrácia Központ irodavezetőjének szavaztak bizalmat. A szervezet új vezetője röviden felvázolta elképzeléseit, melyek között – az eddigi tevékenységek, úgymint megemlékezések, ismeretterjesztő-kulturális rendezvények szervezése, a kedvezményes honosítással kapcsolatos feladatok ellátása mellett – kiemelt helyen szerepeltek a Partium régió népszerűsítésével, a térség sajátos hagyományainak, kulturális értékeinek megőrzésével és széles körű megismertetésével kapcsolatos tevékenységek. Csókási-Budaházi Attila kifejtette, tovább szándékszik bővíteni az EMNT szatmári szervezét, és a legfiatalabb generációk számára is vonzóvá kívánja tenni az alakulatot.

Szatmárnémeti: elnököt választott az EMNT

Ezt követően Kiszner Csaba köszöntötte a tanács nevében Bú Józsefet, aki – a méltatás szerint – magyarságunk megmaradása érdekében kifejtett értékes munkája elismeréseképp vehetett át egy emléklapot, valamint egy kerámiából készült Partium-címert. A közgyűlés kellemes hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA