2020. január. 21. kedd
Főoldal » Hírek » Számos érdeklődő A hallgatás fala csíkszeredai nyitónapján

Számos érdeklődő A hallgatás fala csíkszeredai nyitónapján

2015. 02. 27.
Megosztás:

Több mint 200 érdeklődőt vonzott már az első napon A hallgatás fala című kiállítás, melyet pénteken a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum Bástya termében nyitottak meg.

Számos érdeklődő A hallgatás fala csíkszeredai nyitónapján

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében Erdély több nagyvárosába is ellátogatott A hallgatás fala című kiállítás, mely a kommunista diktatúra elnyomó rendszerét, valamint az 1989-es forradalmi eseményeket mutatja be, különös figyelmet szentelve Tőkés László rendszerváltó tevékenységének.

Számos érdeklődő A hallgatás fala csíkszeredai nyitónapján

A február 27-i csíkszeredai megnyitón több mint 100 – többségében középiskolás – látogató volt jelen, akik tanáraikkal közösen tekintették meg a történelmi témát feldolgozó tárlatot. A megnyitón Gyarmati Zsolt múzeumigazgató, Tiboldi László, az EMNT alelnöke, Antal Attila alpolgármester és Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke köszöntette a megjelenteket. Beszédeikben hangsúlyozták: A hallgatás fala kiállítás remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a fiatalabb nemzedékekhez közelebb hozzák a történelmi múlt eseményeit, és mindenki megértse a rendszerváltás fontosságát.

A kiállítás március 1-ig – 9:00 és 17:00 óra között – díjmentesen látogatható.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA