2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Sándor Krisztina: „Tusványos egy folyamatosan bővülő család és értékközösség”

Sándor Krisztina: „Tusványos egy folyamatosan bővülő család és értékközösség”

2017. 07. 19.
Megosztás:

Tízedik évfordulóját ünnepeljük annak, hogy a Magyar Ifjúsági Tanács átvette Tusványos szervezését – jelentette ki Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szerda délelőtti megnyitóján.

Sándor Krisztina: „Tusványos egy folyamatosan bővülő család és értékközösség”

Az ügyvezető elnök beszédében örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy immár 1 millió magyar állampolgárságot kérelmező határon túli magyarról beszélhetünk, s hozzátette: az EMNT által működtetett Demokrácia-központok oroszlánrészt vállaltak a honosítási folyamat lebonyolításában, valamint ugyanígy segítenek a jövő évi anyaországi parlamenti választásokat megelőző regisztrációban is. (A szabadegyetem ideje alatt működő Kós Károly-sátor mellett külön standot állítottak fel, ahol a honosítással, regisztrációval és egyéb ügyintézésekkel kapcsolatban segítenek az érdeklődőknek.)

Ezt követően Sándor Krisztina felhívta a figyelmet azokra az idei programkínálatban kiemelkedőnek számító eseményekre, amelyek az 500 éves reformáció és a 100 éves Románia témaköreihez kapcsolódnak. Az idei Tusványoson újdonságnak számít továbbá a Nemzeti Sportudvar is, ahol a budapesti vizes világbajnokság és lipcsei vívóbajnokság eseményeit követhetik élőben – magyarul – a szurkolók.

Az EMNT ügyvezető elnöke név szerint is megköszönte a mára már „veteránnak” számító szervezőknek, hogy évről-évre Tusványos sikeréért dolgoznak, a szabadegyetemet pedig egy folyamatosan bővülő családnak és értékközösségnek nevezte.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA