2019. október. 15. kedd
Főoldal » Hírek » Sándor Krisztina: természetes, hogy magyar állampolgárként élek szavazati jogommal is

Sándor Krisztina: természetes, hogy magyar állampolgárként élek szavazati jogommal is

2014. 04. 03.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina csütörtökön adta le a szavazatát tartalmazó küldeményt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán.

Sándor Krisztina: természetes, hogy magyar állampolgárként élek szavazati jogommal is

„Természetesnek tartom, hogy magyar állampolgárként éljek szavazati jogommal is. Mindez nagyszerű lehetőség arra, hogy itt, a Kárpát-medencében – ahol egyre többen válunk közjogilag is a magyar nemzet részévé – újra egységes nemzetként érvényesítsük akaratunkat” – fejtette ki Sándor Krisztina. Hozzáfűzte: „fontosnak tartom a választásokon való részvételt, mivel lényeges kinyilvánítani a véleményemet arról, hogy a mindenkori magyar kormány milyen összetételű legyen, ilyenképpen milyen nemzetpolitikát folytat”.

Az EMNT ügyvezető elnöke mindenkit arra biztatott, hogy mielőbb adja le a szavazatát, aki pedig a konzulátusokra kérte a levélcsomagot, az sürgősen vegye azt fel. A levélcsomag felvételére péntek estig van lehetőség, szombaton és vasárnap már csak a szavazatok leadására van mód. A szavazatokat tartalmazó boríték biztonságos eljuttatása érdekében pedig forduljanak közvetlenül a konzulátusokhoz, vagy keressék fel a 33 EMNT-iroda valamelyikét, mivel az irodák munkatársai rendszeresen eljuttatják a szavazatokat a kolozsvári vagy a csíkszeredai főkonzulátusra. Most már ne bízzák szavazatukat a postára – hívta fel a figyelmet Sándor Krisztina. Megjegyezte: az EMNT demokráciaközpontjai teljes odaadással és lelkesen vettek részt e történelmi esemény lebonyolításához szükséges hatalmas munkában.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA