2020. január. 28. kedd
Főoldal » Hírek » Sándor Krisztina a Centre Maurits Coppieters Alapítvány közgyűlésén

Sándor Krisztina a Centre Maurits Coppieters Alapítvány közgyűlésén

2015. 04. 20.
Megosztás:

A Centre Maurits Coppieters (CMC) Alapítvány az Európai Szabad Szövetség (European Free Alliance, EFA) háttéralapítványa, mely az autonómiáért és függetlenségért küzdő európai pártok és szövetségek háttérintézményeit tömöríti. A Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája által szerkesztett és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által kiadott Transylvanian Monitor már évek óta társult tagja az Alapítványnak, melynek közgyűlésén ezúttal Sándor Krisztina ügyvezető elnök vett részt az EMNT képviseletében.

A tanácskozáson szó esett az EMNT elmúlt időszakbeli tevékenységéről, és Sándor Krisztina elmondta: folytatják a Transylvanian Monitor kiadását, mely angol nyelven tájékoztatja a nemzetközi szervezeteket a romániai magyar kisebbség helyzetéről és jogsérelmeiről.

Az EMNT ügyvezető elnöke beszámolójában kiemelte a nemrég elkezdett és eddig két alkalommal megszervezett román-magyar autonómiakonferenciákat, melyek kapcsán elmondta: tervezik azok folytatását, mert ebben a kérdésben az érdemi többség-kisebbség párbeszédre az elmúlt 25 évben alig került sor. A CMC Alapítvány igazgatója, Günther Dauwen felajánlotta, hogy szívesen közreműködnek ezek további szervezésében, valamint angol nyelvű szakmai anyagok megjelentetésében.

A CMC Alapítvány szombati ülésén két újabb tagszervezettel bővült: a katalánok és a valenciai tartomány egy-egy szervezetét fogadták teljes jogú taggá. A CMC tevékenységét értékelve Xabiar Macias elnök kedvezően értékelte az elmúlt időszakot, mely alatt sikerült az alapítvány éves költségvetését növelni, és további közös európai uniós projektek megvalósítását vették tervbe. Az Alapítvány közgyűlése elfogadta a tavalyi évre vonatkozó költségvetési és tartalmi beszámolókat, valamint az idei évre vonatkozó munkatervet. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA