2020. január. 21. kedd
Főoldal » Hírek » Reagálás: Miért baloldali kötődésű a MIÉRT?

Reagálás: Miért baloldali kötődésű a MIÉRT?

2015. 03. 27.
Megosztás:

Nem „meglepődve” és nem „megdöbbenve” olvastam azt a közleményt, amelyet Szabó József, a MIÉRT leköszönt elnöke küldött el a sajtónak.

Nem lepődtem meg, mert ezt a stílust szoktuk meg az RMDSZ ifjú „titánjaitól”, akik megszólalásaikban mindig igyekeznek az RMDSZ otromba stílusán is túltenni, jól odamondogatni azoknak, akik rámutatnak eltitkolni kívánt cselekedeteikre, vagy akik mernek más véleményen lenni, mint ők.

Szabó József közleményében leírja, azt merészeltem mondani egy hétfői sajtótájékoztatón, hogy a MIÉRT múlt hétvégi küldöttgyűlésén jelen volt „a magyarországi Societas és a romániai Szociáldemokrata Párt Ifjúsági Szervezete”. A Societasról ugyan nem beszéltem, de legalább most már azt is tudjuk, hogy nemcsak a romániai, hanem a magyarországi utódkommunista párt ifjúsága is képviseltette magát.

Az a kérdés itt, hogy ennek a ténynek az elmondása a valóság elferdítése, vagy éppen a valóságra való rámutatás?

A sajtótájékoztatón is elmondtam, nem lepődünk meg azon, hogy a MIÉRT mindenféle baloldali kötődésű szervezeteket, politikusokat hív meg küldöttgyűlésére, mert tőlük ezt szoktuk meg. Utaltam arra, hogy pl. a MIÉRT 2008-as nyári akadémiáján magyarországi baloldali politikus Istvánok (Újhelyi és Nyakó) is részt vettek.

Idézzünk néhány mondatot abból, mire is tanították Nagyváradon a baloldali politikusok a MIÉRT ifjúságát: „Minden szavazat számít, az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.” „Ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni.” „Tény, hogy az MSZP sokat segített az RMDSZ-nek, mindig mindenben támogattuk őket, ha igényelték. Ehhez képest ők azt kérték, ezt ne mondjuk el sehol, nehogy Erdélyben kiderüljön a dolog.”

Még idézhetném a baloldali politikusok eszmefuttatásait, de nem érdemes, hiszen a bihari Szabókban (Józsefben és Ödönben), valamint a hozzájuk hasonlókban megfogant és szárba szökkent az elvetett baloldali mag, és már nem is kell nekünk ide se Újhelyi, se Nyakó. Elég, ha elolvassuk a bihari RMDSZ-es, MIÉRT-es közleményeket, meghallgatjuk beszédeiket, már jól láthatjuk, hogy RMDSZ-nek, MIÉRT-nek, Societasnak és hasonszőrű barátaiknak egy a hangja.

Hogy ki volt még és ki nem volt a MIÉRT küldöttgyűlésén, annak az ismertetése nem az én dolgom, megtette ezt a sajtó. De arról tényleg ne beszéljen közleményében egy RMDSZ-es nagyváradi önkormányzati képviselő, volt MIÉRT-elnök, hogy kinek vannak „jól fizetett” munkatársai és „kenyéradó gazdái”. Mert a gazdák éppen nemrég adtak az RMDSZ-nek négy és félmillió eurót! Hogy a bukaresti gazda mit vár el ezért cserébe? Talán jó lenne, ha erről adnának ki egy közleményt, ne titkolják el ezt is, mint az MSZP támogatását a magyarországi választásokon.

Szabó József azzal, hogy megírta közleményét, teljes mértékben megfogadta a baloldali politikusoknak a már említett nyári akadémián elhangzott tanácsát: „Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál ő valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki”.

Tanácsolom hát Szabó Józsefnek, hogy legközelebb valami értelmesebb közlendőt találjon ki és tálaljon fel, mert már nagyon unjuk ezt az egyhangú RMDSZ-es kosztot!

  

Nagy József Barna

az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

Partiumi régióelnöke

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA