2019. július. 24. szerda
Főoldal » Hírek » Potápi: „Óriási eredmény a Demokrácia Központok munkája”

Potápi: „Óriási eredmény a Demokrácia Központok munkája”

2016. 07. 26.
Megosztás:

Potápi Árpád Jánossal, nemzetpolitikáért felelős államtitkárral találkoztak az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetői és tagsága a 27. alkalommal megszervezett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, ismertebb nevén: Tusványoson.

Potápi: „Óriási eredmény a Demokrácia Központok munkája”

Az megbeszélésen Szilágyi Zsolt beszámolt a helyhatósági választások eredményéről, valamint a jelenlévőkkel közösen áttekintette a főbb erdélyi és romániai politikai történéseket.

Tiboldi László, az EMNT honosításért is felelős alelnöke elmondta: a világszerte eddigi 850 ezer visszahonosult magyar állampolgár csaknem 30%-át az öt éve működő Demokrácia Központok segítették az iratok kitöltésében, valamint részt vettek a magyarországi parlamenti választásokat megelőző regisztrációban és a levélszavazatok begyűjtésében is.

Potápi Árpád János megköszönte a Demokrácia Központos munkáját és hangsúlyozta: az irodahálózat hiánypótló és nélkülözhetetlen munkát végez, s óriási eredménynek nevezte az elmúlt 5 évben elvégzett munkát.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA