2019. november. 13. szerda
Főoldal » Hírek » Pályázat - Nyári szakmai gyakorlat egyetemistáknak

Pályázat - Nyári szakmai gyakorlat egyetemistáknak

2013. 04. 30.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) pályázatot hirdet hirdet 18–25 év közötti, az újságírás és a kommunikáció iránt érdeklődő egyetemisták számára. Elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik egy-egy kommunikációs csapat aktív tagjaiként szeretnének szakmai gyakorlatot szerezni a két szervezet, illetve társszervezeteik rendezvényeinek kommunikációjában. Ezek közé tartoznak: a Kalotaszegi Magyar Napok (2013. május 31. – június 2.), a nagyváradi Szent László Napok (2013. június 28–30.), a Kolozsvári Magyar Napok (2013. augusztus 19–25.), a Tusnádfürdőn megszervezendő 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (2013. július 23–28.), továbbá a Vásárhelyi Forgatag (2013. augusztus 28–szeptember 1.), valamint a Brassói Magyar Napok (október 1–7.).

A szakmai gyakorlatra jelentkező fiatalok feladatai: riportok írása, interjúk, beszámolók készítése, honlap-szerkesztés, fotózás és más kommunikációs tevékenységek. A szakmai gyakorlat időszaka rendezvénytől függően két héttől egy hónapig terjedhet.

A jelentkezők számára 2013. május 24–26. között Kolozsváron egy kétnapos képzést tartunk erdélyi és magyarországi szakemberek részvételével. Ugyanitt kapnak eligazítást a jelentkezők a szakmai gyakorlat részleteiről is. A képzés költségeit a szervezők állják, az ezen való részvétel pedig előfeltétele a tényleges szakmai gyakorlat elkezdésének. A résztvevők igazolást kapnak a szakmai gyakorlaton való részvételről.

Pályázni egy legkevesebb 4000 karakteres, bármilyen valós eseményről szóló tudósítással lehet, továbbá egy rövid szándéknyilatkozattal, amelyben a pályázó megindokolja, hogy miért és milyen tervekkel jelentkezik a szakmai gyakorlatra. Fontos elbírálási szempontok: helyesírás, fogalmazás, kreativitás, pontosság. A pályázathoz mellékelni kell egy önéletrajzot.

Beküldési határidő: 2013. május 15.

Jelentkezni, érdeklődni a timea.meszaros@gmail.com címen, illetve a 0732/153-600-as telefonszámon lehet.


Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA