2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Ösztöndíjak a jó képességű diákoknak Udvarhelyszéken is

Ösztöndíjak a jó képességű diákoknak Udvarhelyszéken is

2013. 12. 20.
Megosztás:

Udvarhelyszéken tíz hátrányos helyzetű, de jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákot jutalmazott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Az ösztöndíjakat Nagy Pál, a szervezet országos alelnöke adta át pénteken.

Ösztöndíjak a jó képességű diákoknak Udvarhelyszéken is

Az ünnepélyes keretek között megszervezett átadáson Nagy Pál elmondta: az ösztöndíjalap az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a kisvárdai Tőkés László Alapítvány együttműködésének eredménye. Országszerte Kézdivásárhelytől Nagyváradig a területi szervezetek a hét folyamán osztották ki a hátrányos helyzetű, tehetséges erdélyi magyar diákok számára az ösztöndíjakat.

Udvarhelyszéken a helyi pedagógusok segítségével választották ki a tanulókat. Székelyudvarhelyről öt középiskola diákja kapta meg az egyszeri ösztöndíjat: Sata András, a Bendek Elek Pedagógiai Líceum diákja, Szövérfi Mária Izabella a baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákja, Keintzel Réka Laura a Tamási Áron Gimnázium diákja, Miklós Hajnal a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanulója. Továbbá Fancsali Edit Homoródszentpálon, a boldogfalvi György Csilla, Szentegyházán Benedek Szabolcs, Kissolymosban Gábor Lehel, míg Parajdon Cepoiu Anna részesült a kisvárdai Tőkés László Alapítvány ösztöndíjában.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA