2019. november. 14. csütörtök
Főoldal » Hírek » Őstörténeti előadás volt Szatmárnémetiben

Őstörténeti előadás volt Szatmárnémetiben

2017. 02. 20.
Megosztás:

Nagy érdeklődés övezte Bíró András Zsolt antropológis Szatmárnémetiben tartott előadását. A Magyar Természettudományi Múzeum kutatója, a Kurultáj nevű, méltán híres rendezvény főszervezője a magyar történelem egyik legrégebbi korszakába vezetett hallgatósága.

Őstörténeti előadás volt Szatmárnémetiben

Bíró András Zsolt állításait egészen új kutatási eredményekkel támasztotta alá, a  Természettudományi Múzeum világszerte is kiemelkedő gazdagságú gyűjteményéből és adatbázisából, ami a  legkorszerűbb XXI. századi technikával lett feldolgozva. Az előadás hangsúlya az antropológiára és a genetikára tevődött, a nyelvészeti mélységek taglalásától saját bevallása szerint is ódzkodott az előadó, mivelhogy nem is a szakterülete. Amiatt is, mert az antropológia és  genetika  számítógép által fedolgozott adatai (melyek nagyrészben  koponyaadatok)  időbeli és térbeli modellekre helyezve sokkal  pontosabbak mint a nyelvészet nyújtotta feltételezések.

A jelenlévők egybehangzó véleménye szerint jót tett önbecsülésüknek az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar-Turán Alapítvány által szervezett csütörtök esti előadás.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA