2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Nyolcvan cipősdoboznyi szeretet

Nyolcvan cipősdoboznyi szeretet

2013. 12. 09.
Megosztás:

Nyolcvan ajándékcsomaggal érkeztek vasárnap délben a marosvásárhelyi Minta és a Maros megyei EMNT Bajnokok-Élsportolók-Sportbarátok Klubjának képviselői a Szent Erzsébet Társulás egyik marosvásárhelyi házához, hogy szebbé tegyék az ünnepeket. A Mikulás szerepét a Jövő labdarúgóklub apró focistái vállalták, akik a délelőtt folyamán dicsőszentmártoni gyerekekkel mérkőztek meg, karitatív jellegű találkozón.

Nyolcvan cipősdoboznyi szeretet

Az Egy cipősdoboznyi szeretet elnevezésű kezdeményezés a Minta tagja, Karácsonyi Dezső ötlete volt, aki eképpen kívánt segíteni a Szent Erzsébet Társulás által felkarolt mintegy 40 gyereken, fiatalon. Az alapítvány vezetője, Bakó Béla Pál, vagy ahogy Erdély-szerte ismerik, Pál atya elmondta, a fennállás tizenöt éve alatt megközelítőleg hatvanan fordultak meg a kilenc házban, többen végleg „kiszálltak”, de olyanok is akadtak, akik egy időre elmentek, majd visszajöttek, mint a hathónapos Paula szülei. „Arra törekszünk, hogy a nehéz sorsú, árva vagy a szülők által eltaszított fiatalok számára családi hangulatot teremtsünk a házakban” – mondta Pál atya.

A marosvásárhelyi EMNT-irodába (Klastrom/Mihai Viteazul utca 40. szám) december 20-ig továbbra is várják a nem romlandó élelmiszert, édességet, játékot, használt ruhát tartalmazó ajándékokat, hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken 16 óráig, hogy karácsony alkalmából újabb csomagokkal tegyék szebbé a neveltek karácsonyát.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA