2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Dokumentumok » Archívum » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Nyilatkozat a helyhatósági választásokkal kapcsolatban - 2004.02.14.

Nyilatkozat a helyhatósági választásokkal kapcsolatban - 2004.02.14.

2014. 01. 08.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács az erdélyi magyarság autonómiájának megvalósítását tűzte ki célul. A testület nem vesz részt a romániai helyhatósági választásokon, de támogatja mindazokat a politikai erőket, amelyek felvállalják közösségünk autonómia igényének képviseletét, és mindazokat a jelölteket, - bármely szervezet színeiben lépnek is fel, - akik az erdélyi magyarság gondjainak intézményes megoldását a belső önrendelkezés jogán alapuló autonómia létrehozásában látják.

Az EMNT ÁB üdvözli a magyar többségű régiókban kialakult politikai pluralizmust, amelynek létrejötte méltó az erdélyi magyarság demokratikus hagyományaihoz. A választás lehetősége remélhetőleg az urnákhoz szólítja azokat a polgárokat is, akik korábban távol maradtak, mert a listákon nem találtak olyan politikai szerveződést, amelynek értékrendjével és gyakorlatával azonosulhattak volna. Az EMNT ÁB reméli, hogy a pluralizálódás folyamata megerősíti az erdélyi magyarság érdekképviseletét a helyhatósági intézményekben, nemkülönben azt is, hogy a megbomlott szervezeti egység helyét az autonómia ügye körül kialakuló nemzeti egység veszi át.

Kolozsvár, 2004. február 14
Az EMNT ÁB

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA