2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Nagyváradi hegymászó sikere

Nagyváradi hegymászó sikere

2014. 07. 30.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ezúton is őszinte elismerését fejezi ki Varga Csaba nagyváradi hegymászónak, aki nemrég sikeresen feljutott a 8051 méter magas Broad Peak hegycsúcsra, a Föld 12. legmagasabb pontjára. Minden nagyváradi és erdélyi magyart büszkeséggel tölt el, hogy Varga Csaba fiatal kora ellenére immár a második nyolcezer méter feletti hegyre jutott fel, és a jövőben minél több nyolcezer méter feletti hegycsúcsra is igyekszik feljutni a létező 14 közül.

Az EMNT, ahogy eddig is, a jövőben is mind erkölcsileg, mind anyagilag támogatásáról biztosítja a hegymászót, és jó szívvel ajánlja mások figyelmébe is.

Külön büszkeséggel tölt el bennünket, Nagyváradon élő magyarokat, hogy Varga Csaba erre a hegycsúcsra is – csakúgy mint az előzőre – felvitte a Nagyvárad feliratú piros-fehér-zöld lobogót.

Az EMNT Varga Csaba mellett Suhajda Szilárd békéscsabai hegymászónak is gratulál, aki szintén feljutott a Broad Peakre.

Hegymászóink sikere, elszántsága példázza minden erdélyi és minden magyar számára, hogy kitartó munkával, hittel, akarattal elérhetjük kitűzött céljainkat.

Nagyvárad, 2014. július 30.

 

Tőkés László

EP-képviselő, az EMNT elnöke


Nagy József Barna

az EMNT partiumi régióelnöke

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA