2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Minél előbb regisztrálni kell

Minél előbb regisztrálni kell

2014. 01. 22.
Megosztás:

Mindenkit arra kérek, hogy ha élni akar szavazati jogával, az ne várjon az utolsó napig, mielőbb regisztráljon – mondta Sánta Imre. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sepsiszéki elnöke annak ismeretében tartott sajtóértekezletet, hogy Áder János, magyar köztársasági elnök április 6-ra tűzte ki az országgyűlési választások napját.

„Az EMNT, a magyar kormány stratégiai, szerződéses partnereként, minden hozzáfordulót segít abban, hogy regisztráljon, hiszen enélkül nem szavazhat a választásokon. A sepsiszentgyörgyi EMNT irodában több mint ötezer ember regisztrált, ez nagyjából az Erdélyből regisztráltak tíz százaléka” – nyilatkozta Sánta Imre.
A regisztrációhoz a román személyazonossági igazolvány és a magyar lakcímkártya (ennek hiányában a honosítási okirat) szükséges.

Az EMNT sepsiszéki irodájában egyébként eddig több mint 15 ezer honosítási iratcsomót állítottak össze. A magyar állampolgárság iránti érdeklődés töretlen, átlagosan heti 150 személynek állítják össze a dossziéját.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA