2020. január. 18. szombat
Főoldal » Hírek » Mesenap Székelyudvarhelyen

Mesenap Székelyudvarhelyen

2014. 09. 29.
Megosztás:

Benedek Elek születésére emlékezve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács idén harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Népmese Napját, szeptember 28-án (vasárnap) 17.00 órától a székelyudvarhelyi Városi parkban, Elek apó kútjánál.

Mesenap Székelyudvarhelyen

A szeptember elején meghirdetett Kedvenc mesehősöm című rajzpályázat is a fentebbi rendezvény része, melyre péntekig várják az alkotásokat a szervezet székhelyére, a Vár utca 4. szám alá. A beérkezett művek a rendezvény helyszínén lesznek megtekinthetőek.

Mesenap Székelyudvarhelyen

Vasárnap délután gyerek és felnőtt egyaránt elhozhatja kedvenc mesekönyvét és a mesefotelből olvashat fel belőle. A meseolvasásban közreműködnek a Tomcsa Sándor Színház színészei is. A gyerekek játszhatnak a Legendárium Tatárittyom óriásjátékával, kincseket kereshetnek az Udvarhelyi Fiatal Fórummal, de lehet rajzolni, festeni is. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács önkéntesei szeretettel várják az érdeklődőket.

Mesenap Székelyudvarhelyen

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA