2020. február. 23. vasárnap
Főoldal » Dokumentumok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Megtartja a szatmárnémeti autonómia-konferenciát az EMNT

Megtartja a szatmárnémeti autonómia-konferenciát az EMNT

2013. 03. 18.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) leszögezi, hogy az Új Magyar Szó hírportálon január 30-án, szerda este megjelent cikk félrevezető állításával ellentétben megtartja a február 2-ára, Szatmárnémetibe tervezett, „Válaszd az életet!” – Válaszd az autonómiát! című évfordulós autonómia-konferenciáját.

Határozottan cáfoljuk az RMDSZ-közeli portál tájékozatlanságról vagy a diverziókeltés szándékáról árulkodó állítását, miszerint az esemény helyszínéül a Láncos-templomot neveztük volna meg, és hogy rendezvényünket nem tarthatjuk meg.

A médiát folyamatosan tájékoztattuk az esemény programjáról, abban pedig az szerepelt, hogy a Láncos-templomban istentiszteletet tart Tőkés László, az EMNT elnöke, európai parlamenti képviselő, az autonómia-konferenciát pedig a Grand Mall konferenciatermében rendezzük.

Az esemény végleges programját csatoljuk.

Kolozsvár, 2013. január 31.

Sándor Krisztina, ügyvezető elnök
Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
[Forrás: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóközleménye]

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA