2020. január. 18. szombat
Főoldal » Hírek » Meghívás villámcsődületre

Meghívás villámcsődületre

2014. 09. 18.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői úgy gondolják, hogy miközben szóban és tettekben kiállnak az egyéni és közösségi jogok, a népek és népcsoportok önrendelkezési joga, az erdélyi – azon belül pedig a székelyföldi és partiumi – magyarok követelései mellett, ugyanakkor az Európához való tartozásnak és a határok feletti nemzetegyesítésnek a demonstrálásáról sem mondanak le. Éppen ezért a tanács elnöke és a párt védnöke, Tőkés László európai parlamenti képviselő szeptember 19-én, pénteken 10.30 órakor kitűzi az Európai Unió lobogóját is egy villámcsődület keretében a nagyváradi irodája falán lobogó székely zászló mellé. A két jelkép együttállása azt hivatott szimbolizálni, hogy az autonómiaküzdelem és az európai gondolat jól megfér egymással. Az eseményre – amely a székely zászló június 18-ai kitűzésének egyenes folytatása – szeretettel várunk mindenkit, aki szívén viseli nemes ügyünket, a Kálvin János és a Városháza (volt Teleki) utca sarkára.

Hasonló figyelemfelkeltő akcióra kerül sor aznap Érmihályfalván 13 órakor, ahol EP-képviselőnk azzal a Juhos Gábor futóval együtt tűzi ki az unió lobogóját az EMNT-székház falára, aki a negyedszázaddal ezelőtti temesvári ellenállás emlékére teljesíti a Via Revolutiae emlékmaratont.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA