2019. december. 12. csütörtök
Főoldal » Hírek » Megemlékezés Kolozsváron

Megemlékezés Kolozsváron

2017. 06. 08.
Megosztás:

A Magyar Nemzeti Összetartozás napján június 4-én 15 órától Kolozsváron a Szent Kamill Otthon szoborparkjában, tartott hagyományos megemlékezést a trianoni békediktátum aláírásáról a Kolozs megyei Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.

"A trianoni diktátum a leggyalázatosabb tett , amit az úgynevezett békecsinálók 97 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én a versailles-i kastélykertben, a Nagy-Trianon palotában Magyarországgal tettek, amellyel családok, rokonok, ismerősök, falvak, városok, emberi és természeti kincsek lettek el- és kiszakítva az ország elevenéből. Nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre, ahol a kisebbségbe szorult magyarság diszkriminatív bánásmódban szenvedett és szenved. Ma is sötétbe burkolózik a jövő, ha itt, Európa szívében ma is hagyjuk, hogy újkori békecsinálók megcsonkítsák a nemzeti önrendelkezést” – mondta Dr.Schwartz Róbert, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei elnöke.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA