2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » Mátis Jenő és Zatykó Gyula a Baross Gábor Terv bemutatóján

Mátis Jenő és Zatykó Gyula a Baross Gábor Terv bemutatóján

2014. 05. 23.
Megosztás:

Mátis Jenő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, a Mikó Imre Terv koordinátora és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt Partiumért felelős alelnöke képviselte Erdélyt és az erdélyi magyar közösséget Felvidék fejlesztési tervének, a Baross Gábor Terv bemutatóján.

Mátis Jenő és Zatykó Gyula a Baross Gábor Terv bemutatóján

Mátis Jenő

A május 22-én Dunaszerdahelyen tartott szakmai konferencián Mátis Jenő hozzászólásában kifejtette: nagy öröm az erdélyi magyar közösség számára, hogy elkészült a Mikó Imre Terv mellé a Baross Gábor Terv is, és hamarosan elkészül a kárpátaljai és délvidéki gazdaságfejlesztési terv is. Ezekkel együtt a magyar kormány Wekerle terve már jó eséllyel működhet az egységes kárpát-medencei gazdasági tér kialakítása érdekében.

Mátis rámutatott: „A Kárpát-medencei térség, mint európai makrórégió versenyképességének titka a magyar versenyképesség, amely mintegy 14-15 millió magyar akarata, tehetsége, tudása és kitartása révén juthat kifejezésre. Ezért kell újrakötni a kárpát-medencei magyar gazdasági szálakat”.

Mátis Jenő és Zatykó Gyula a Baross Gábor Terv bemutatóján

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA