2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » Marosvásárhelyi EMNT Demokrácia-központ: segítenek a regisztrációban

Marosvásárhelyi EMNT Demokrácia-központ: segítenek a regisztrációban

2017. 04. 09.
Megosztás:

Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatót Tiboldi László, az EMNT országos alelnöke, Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke, valamint Kirsch Attila, a marosvásárhelyi EMNT Demokrácia-központ irodavezetője. A találkozón elmondták: várják az EMNT-irodákba mindazokat, akik szeretnének regisztrálni a 2018-as magyarországi választásokat megelőzően.

Tiboldi László a sajtó jelenlétében mutatta be azt a két héttel ezelőtt indított tájékoztató kampányt, melynek célja felhívni az erdélyi magyarok figyelmét a regisztráció fontosságára. Mint ismeretes, a magyar állampolgársággal rendelkezők csak akkor adhatják le szavazatukat a 2018-ban esedékes magyarországi választáson, ha előzőleg regisztráltak a választói névjegyzékbe. E folyamatban bárki kérheti az EMNT által működtetett Demokrácia-központok munkatársainak segítségét. Egyéb információk IDE és IDE kattintva érhetőek el.

Cseh Gábor beszámolt EMNT Demokrácia-központ által végzett egyéb tevékenységekről (a hadigondozott-ellátás menetéről, a nyugdíjasok útlevéligényléséről, valamint egyéb, az iroda által ellátott, feladatokról), s hangsúlyozta: a magyar állampolgársággal rendelkezők, valamint a honosodni vágyók bizalommal fordulhatnak munkatársaikhoz.

Kirsch Attila elmondta: a magyar állampolgársággal rendelkező személyeknek nem csak jogaik, hanem kötelezettségeik is vannak, így például bármely személyes adat megváltozását be kell jelenteni. A honosítási iroda minden esetben segíti a hozzáfordulókat, s koordinálja a kihelyezett konzuli napokat. Ezen alkalmakkor az okirat-kiadás mellett, kérelembevétel, anyakönyvezés, útlevélkészítés és regisztráció is zajlik.

A marosvásárhelyi irodában 2016 második félévében, a konzuli napok során, több mint 8000 ezer fő fordult meg különböző ügyintézésekkel, az idei első negyedévben pedig ez a szám több mint 5000 fő volt.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA