2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Maros megyei EMNT: a család a szónoklatok előtt

Maros megyei EMNT: a család a szónoklatok előtt

2014. 03. 09.
Megosztás:

Maros megyei EMNT: a család a szónoklatok előttKevésbé a szónoklatokról, mint a családról, gyerekekről szól a Maros megyei EMNT és az Erdélyi Magyar Néppárt március 15-ei rendezvénysorozata. Idén is lesz Pilvax-kávéház, amelyet a Deus Providebit házban rendeznek be 10 és 19 óra között.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezetei idén is a családot a szónoklatok elé helyezik március 15-én. A főtéri Deus Providebit házban 10 órakor tartják a megnyitót, majd kokárdakészítés, 1848-as puzzle, énektanítás, kokárda-bemutató, a Marosvásárhely környéki székelyruhákból, valamint a magyarsághoz és a szabadsághoz kötődő falvédőkből kiállítás, Kossuth Lajos emlékkiállítás, magyaros ruhák bemutatója, bajusz- és szakállverseny lesz, először szerveznek szónokversenyt, amelyre március 13-ig jelentkezhetnek VIII.-XII. osztályos diákok 3-5 perces beszéddel, valamint előadást tart a mezőkölpényi Szabó Teréz, a Népművészet Mestere díj kitüntetettje. Az EMNT és EMNP Maros megyei vezetői elmondták, a megemlékezést 16 órakor tartják a marosvásárhelyi Petőfi-szobornál, ahol – az ígéret szerint – jelen lesznek az RMDSZ helyi vezetői is, éppúgy, ahogy ők is részt vesznek az RMDSZ 14 órai megemlékezésén.

Állj be, Berci, katonának!

Az óvodásokat és kisiskolásokat rajzversenyre várják, jelentkezhetnek bármilyen alkotással, amelyet az Állj be, Berci, katonának! kezdetű dal ihlet. A munkákat március 13-áig lehet eljuttatni az EMNT Demokráciaközpontjába (Marosvásárhely, Klastrom/Mihai Viteazul utca 40. szám). A legjobb rajzok alkotói értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek, a munkákat pedig kiállítják március 15-én a Deus Providebit Tanulmányi Házban kialakított Pilvax-kávéházban.

Lájkold a csákót!

Március 15. alkalmából Facebookos játékot is hirdetünk az úgynevezett Y generációnak. A feladat egyszerű, aki be szeretne nevezni, az csupán egy olyan fényképet kell készítsen saját magáról, de olyant, amelyen csákóval a fején szerepel. A csákó lehet saját maga által papírból hajtogatott, vagy korhű fejfedő is, de még számítógépes manipulációval is készülhet. Ezt a képet kell feltölteni a rendezvény Facebook-oldalára, majd gyűjteni a lájkokat. Érdemes minél többet gyűjteni, ugyanis a legtöbb lájkot begyűjtött fotó tulajdonosa egy sétarepülést nyer Marosvásárhely felett másodmagával. A fotókat már lehet feltölteni: a képekre szavazni március 14-én éjfélig lehet. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA