2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Lengyelországban tartották a Coppieters Foundation küldöttgyűlését

Lengyelországban tartották a Coppieters Foundation küldöttgyűlését

2017. 04. 02.
Megosztás:

A lengyelországi Katowicében (Szilézia tartomány) szervezte meg küldöttgyűlését a Centre Maurits Coppieters (CMC) alapítvány, mely az Európai Szabad Szövetség (EFA) háttérszervezete, s melynek tagjai az Európa-szerte az autonómiáért és függetlenségért küzdő szervezetek, intézmények, tudományos műhelyek. Az alapítvány társult tagjaként az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke képviselte.

Lengyelországban tartották a Coppieters Foundation küldöttgyűlését

Az alapítvány küldöttgyűlésén egy új, tizenegy fős elnökséget választottak, valamint a szervezet nevét Coppieters Foundation névre változtatták. Az alapítványnak egyébként tizenhét tagja van, melyből tizenhárman voltak jelen a tanácskozáson.

Sándor Krisztina felszólalásában megköszönte a meghívást, majd bemutatta a nemrégiben megjelent Transylvanian Monitor legfrissebb számát, mely a 2014-2016-os erdélyi jogsértéseket szemlézi. Az EMNT ügyvezető elnöke elmondta: Romániában rendszeresen tapasztalhatóak az állam magyarellenes megnyilvánulásai, a kiadványt pedig három nyelven (magyarul, románul és angolul) terjesztik azért, hogy nemzetközi téren is átfogó képet nyújtsanak a romániai magyarság helyzetéről. Sándor Krisztina hozzátette: folytatják a monitoring-tevékenységet és továbbra is igyekeznek tájékoztatni a nemzetközi közvéleményt az erdélyi történésekről. Az EMNT ügyvezetője beszámolt továbbá az immár hagyományosnak számító román-magyar konferenciákról, valamint az EMNT által szervezett autonómiakonferenciákról is.

A Coppieters Foundation egy európai szintű, bejegyzett alapítvány, melynek célja, hogy különböző tudományos kutatásokkal segítse a politikai pártokat önrendelkezési küzdelmükben.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA