2019. augusztus. 24. szombat
Főoldal » Hírek » Leadták szavazatukat az udvarhelyszéki Néppárt és az EMNT vezetői

Leadták szavazatukat az udvarhelyszéki Néppárt és az EMNT vezetői

2014. 04. 02.
Megosztás:

Kedden, a sajtó jelenlétében adta le szavazatát az Erdélyi Magyar Néppárt széki szervezetének elnöke, Zakariás Zoltán, valamint Nagy Pál, az EMNT udvarhelyszéki vezetője, illetve Orosz-Pál Levente néppárti megyei önkormányzati képviselő is.

Leadták szavazatukat az udvarhelyszéki Néppárt és az EMNT vezetői

Nagy Pál

„Száz év után először az erdélyi magyarok is szavazhatnak, ezzel betetőződik az a nemzetpolitikai munka, amelyet az Orbán-kormány négy év alatt végzett” – fejtette ki, hozzáfűzve: a szavazati joggal rendelkező udvarhelyszékiek, túl az állampolgári kötelesség teljesítésén, ilyen szempontból is fontolják meg a szavazáson való részvétel fontosságát.

Leadták szavazatukat az udvarhelyszéki Néppárt és az EMNT vezetői

Orosz-Pál Levente

Nagy Pál elmondta: hosszú évek óta most van először, hogy az erdélyi magyaroknak nem a kisebbik rosszat kell választaniuk, és utalt arra is, hogy ő a Fidesz–KDNP mellett tette le voksát. Orosz-Pál Levente szavazata leadása után csak annyit mondott, a Kárpát-medencei nemzetegyesítésért, a székelység megmaradásáért és hálából adja le voksát.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA