2019. november. 17. vasárnap
Főoldal » Hírek » Kultúrpalota-ügy: mintegy kétezren írták alá a tiltakozást

Kultúrpalota-ügy: mintegy kétezren írták alá a tiltakozást

2013. 07. 08.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezetének kezdeményezésére 1801 személy (közülük 513-an online) írta alá tiltakozásukat a marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Közigazgatási Palota termeinek névadását illetően.

Az összegyűjtött és lefűzött aláírásokat 2013. július 5-én délben Kirsch Attila honosítási irodavezető és Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke iktatta Maros Megye Tanácsánál.

Kultúrpalota-ügy: mintegy kétezren írták alá a tiltakozást

Mint ismeretes, Maros Megye Tanácsa felkérte a megyei képviselő testületet, hogy a Kultúrpalota és a Közigazgatási Palota építtetési centenáriumának alkalmából névadási folyamatot indítványozzanak, hogy mindkét épület nagyterme nevet kapjon.

A testület rendkívüli tanácsülés keretében június 7-én szavazta meg, hogy az említett termek névadását közvitára bocsátja és 30 nap alatt bárki – magánszemély, illetve jogi személy – indoklással ellátott névadási-javaslatot nyújthat be.

Az EMNT megyei és az Erdélyi Magyar Néppárt városi szervezete köszöni mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a névadás megakadályoztatására vonatkozó kezdeményezést.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA