2020. január. 18. szombat
Főoldal » Hírek » Közgyűlést tartott az EMNT Maros megyei szervezete

Közgyűlést tartott az EMNT Maros megyei szervezete

2017. 02. 22.
Megosztás:

Megtartotta soron következő közgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete. A jelenlévők áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, valamint meghatározták a következő év prioritásait.

Cseh Gábor, az EMNT országos alelnöke, a szervezet Maros megyei elnöke elmondta: céljaik továbbra sem változtak, és azért munkálkodnak az elkövetkezőkben is, hogy kivívják az erdélyi (és székelyföldi) magyarság önrendelkezési jogát, valamint megerősítsék az itt élők szülőföldhöz való kötődését. A 2016-os év összegzéseként elhangzott: egyebek mellett megszervezték a Magyar Összetartozás Napját, a Szent István Napi ünnepséget, az 1956-os forradalom tiszteletére rendezett emlékestet, valamint több száz aláírást gyűjtöttek össze – tiltakozásképp – a Római Katolikus Líceum igazgatója, Tamási Zsolt törvénysértő felfüggesztése ellen. Cseh Gábor egyik legfontosabb feladatuknak nevezte a honosítási munkát, melyben oroszlánrészt vállaltak az EMNT által működtetett Demokrácia-központok munkatársai – akik megköszönte áldozatos munkájukat. Az EMNT megyei elnöke hozzátette: a leköszönt dr. Zsigmond Barna Pár csíkszeredai főkonzulnak emlékoklevelet adtak át, ezzel is megköszönve együttműködését a csaknem 30.000 honosítási kérelem koordinálásában.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA