2019. október. 15. kedd
Főoldal » Hírek » Könyvbemutató körút: Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története

Könyvbemutató körút: Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története

2015. 12. 04.
Megosztás:

Szőczi Árpád Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története című, a romániai forradalom 25. évfordulójára megjelent harmadik, bővített kiadású kötete olyan friss, megdöbbentő információkat tartalmaz, amelyek teljességgel új megvilágításba helyezik ismereteinket a korszakról.

 Könyvbemutató körút: Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története

A Kanadában született újságíró a torontói Ryerson Egyetemen szerzett oklevelet. Kutatóként, később producerként dolgozott a CTV és a CBC országos kanadai televíziós csatornáknál. A CBC csatorna által sugárzott déli hírműsorával 1994‐ben elnyerte a legjobb producernek járó díjat. 1996‐ban a Goethe Intézet ösztöndíjasaként a németországi Freiburgban egészítette ki tanulmányait. Németországi tanulmányai idején elfogadta a Deutsche Welle TV állásajánlatát, és 1996 óta producerként, riporterként, íróként és fordítóként dolgozik a televíziós csatornának. 2009‐ben készítette el a Drakula árnyéka – A romániai forradalom kitörésének valódi története című dokumentumfilmjét, amellyel 2010‐ben elnyerte a Duna Televízió legjobb dokumentumfilm‐producernek járó díját.

Szőczi Árpád – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében – december 7. és 10. között Erdély öt városában tart könyvbemutatót, ahol a megjelenteknek lehetőségük lesz megvásárolni az ismertetett kötetet, valamint feltehetik kérdéseiket a méltán ismert és elismert újságírónak.

Az első bemutatóra december 7-én 18.00 órától Székelyudvarhelyen, a Városi Könyvtárban kerül sor, majd december 8-án 17.00 órától Gyergyószentmiklóson, a Városi Könyvtár Olvasótermébe, 19.00 órától pedig Csíkszeredában, a Székelyföld Folyóirat szerkesztőségébe várják az érdeklődőket. December 9-én 18.00 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tortoma Könyvesházban tartanak könyvbemutatót, december 10-én pedig 18.00 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet teremben találkozhatnak a könyv szerzőjével.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA