2020. január. 26. vasárnap
Főoldal » Hírek » Konferencia a kettős állampolgárságról Dél-Tirolban

Konferencia a kettős állampolgárságról Dél-Tirolban

2015. 10. 20.
Megosztás:

Nyolc ország képviselői vettek részt azon a Dél-Tirol fővárosában, Bozenben (Bolzanoban), megszervezett konferencián, melyet a kettős állampolgárság témakörében tartottak. Az október 16-i tanácskozáson, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot Fancsali Ernő képviselte.

 Konferencia a kettős állampolgárságról Dél-Tirolban

A rendezvényen több kettős állampolgársággal rendelkező szervezet vezetője is jelen volt, s mind beszámoltak a második állampolgárság megszerzésének módjáról és előnyeiről. Az esemény aktualitását az adta, hogy a Dél-Tirolban élő német közösség szeretné megszerezni az osztrák állampolgárságot, s igyekeztek a közvéleményt minél szélesebb körben tájékoztatni ennek pozitív hatásairól. Az előadók Ausztriából, Brazíliából, Örményországból, Lengyelországból, Magyarországról, Romániából, Dániából és Szlovéniából érkeztek.

Fancsali Ernő ismertette a magyar kormány által lehetővé tett könnyített honosítási eljárás módját, melyből az EMNT által működtetett Demokrácia-központok is kivették részüket, valamint a támogatásukról biztosította Dél-Tirol német közösséget, s a konferencia szervezőit, a Dél-tiroli Szabadság Pártot. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA