2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » Kolozsváron ülésezett az EMNT Választmánya

Kolozsváron ülésezett az EMNT Választmánya

2016. 11. 20.
Megosztás:

Péntek délelőtt Kolozsváron tartotta soron következő választmányi ülését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Az értekezleten – ahol jelen volt Tőkés László, az EMNT elnöke, az Országos Elnökség tagjai, valamint a megyei és széki elnökök – áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, valamint meghatározták a szervezet következő időszakra vonatkozó cselekvési tervét.

Kolozsváron ülésezett az EMNT Választmánya

Az EMNT Választmánya kielemezte a fontosabb közéleti eseményeket, valamint kitértek a szervezet által működtetett Demokrácia-központok honosítási tevékenységére is. A jelenlévők foglalkoztak a székelyföldi és a partiumi autonómiatörekvések helyzetével is, valamint úgy határoztak, hogy munkacsoportot hoznak létre a „Temesvár Európai Kulturális Főváros 2021” elnevezésű programsorozat kapcsán, melynek feladata lesz felmutatni a temesvári és bánsági magyar közösség értékeit. A munkacsoport – megalakulása után – egyeztetéseket kezdeményez a bánsági magyar közösség meghatározó szakmai és civil szervezeteivel.

A tanácskozás után a Választmány tagja részt vettek az EMNT szervezésében Kolozsváron megtartott román-magyar szakmai konferencián. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA