2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » Két hét szabadságharc - kiállítás Nagyváradon

Két hét szabadságharc - kiállítás Nagyváradon

2016. 12. 13.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vándorkiállítását Nagyváradon is bemutatják december 14-én, szerdán, 16.30 órától a Partiumi Keresztény Egyetem aulájában. A két hét szabadságharc címet viselő kiállítás a magyarországi 1956-os forradalom és szabadságharc erdélyi következményeit, a különböző pereket, csoportokat mutatja be. A kiállítást méltatja Csorba Krisztián történelemtanár, közreműködik Kiss Törék Ildikó színművész.

A kiállításmegnyitón tekinthetik meg az érdeklődők a nagyváradi Szabadságra Vágyó Ifjak szervezetét bemutatót, a Magyar Polgári Egyesület által elkészített kiállítást is.

Az EMNT és az MPE szeretettel vár mindenkit a megnyitóra. A kiállítások létrejöttét az 1956-os Emlékbizottság támogatta.

A kiállításmegnyitó után az Egyetem dísztermében, 17 órától megtekinthető lesz a Fény a rácsokon című dokumentumfilm, amely az 1956-os forradalom erdélyi áldozataira emlékezik. A filmbemutató után beszélgetésre kerül sor a rendezővel, Szakács Sárával.

Két hét szabadságharc - kiállítás Nagyváradon

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA