2020. január. 18. szombat
Főoldal » Hírek » Juhos Gábor teljesítette újabb vállalását

Juhos Gábor teljesítette újabb vállalását

2015. 05. 28.

Juhos Gábor maratonfutó május 21-23. között 135 kilométeres távot teljesített, hogy felhívja a közvélemény figyelmét Székelyföld autonómiaigényére. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács segítségével megvalósult maratoni vállalás végén Juhos részt vett a csíksomlyói búcsún. 

 Juhos Gábor teljesítette újabb vállalását

A Kökösről indult futás során számos szimpatizáns csatlakozott Juhoshoz – köztük a két szervezet tagjai is –, hogy hosszabb-rövidebb távon támogassák a maratonistát. A pihenőhelyeken az EMNT és az SZNT önkéntesei várták, majd a rövid találkozás után tovább folytatódott a három napos vállalás.

 Juhos Gábor teljesítette újabb vállalását

Juhos Gábor nem először hívja fel a figyelmet a székelyföldi autonómia helyzetére, vagy más, az erdélyi magyarság sorskérdéseit érintő problémára. 2013-ban 500 kilométeres távot teljesített Székelyföldért, tavaly szeptemberben pedig eközel 530 kilométert tett meg, hogy – Temesvárról indulva (kolozsvári végcéllal) – az 1989-es forradalom áldozataira emlékezzen és emlékeztessen. Juhos a három napos vállalás végén Berecken megvásárolta Gábor Áron szülőházát annak érdekében, hogy a történelmi emlékhely megmaradhasson az0el következő nemzedékek számára is.

Juhos Gábor teljesítette újabb vállalását

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA