2019. december. 12. csütörtök
Főoldal » Hírek » Juhos Gábor maratonfutó ismét útnak indul

Juhos Gábor maratonfutó ismét útnak indul

2014. 12. 12.
Megosztás:

Idén szeptemberben közel 550 kilométert tett meg Juhos Gábor maratonfutó, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékeztessen.

Juhos Gábor maratonfutó ismét útnak indul

Decemberben 15-18. között – a temesvári események 25-ik évfordulójához közeledve – ismét útnak indul, hogy ez alkalommal Kolozsvártól Temesvárig teljesítse a közel 350 kilométeres távot. Vállalása december 18-án a temesvári belvárosi református templomnál ér véget, ahol Juhos csatlakozik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett programsorozathoz, és részt vesz az ökumenikus emlékünnepélyen.

Juhos Gábor december 15-én 10:00 órakor Kolozsvár főteréről indul, s még aznap Tordára érkezik. Másnap a Nagyenyed—Gyulafehérvár útvonalat teszi meg, december 17-én pedig a Déva és Lugos közti távon szalad. Ez utóbbi helyszínről indulva érkezik meg Temesvárra, ahol az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács három napos programsorozatot szervez. A maratonfutó indulása előtt elmondta: szeretettel vár mindenkit – politikai-, vallási- és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül –, hogy akár csak néhány méternyi futásra is elkísérjék útján, ezzel is tisztelegve az 1989-es forradalom áldozatai előtt. 

Amennyiben bárki csatlakozni szeretne Juhos Gáborhoz, az bátran érdeklődjön Tőke Ervin szervezőnél a 0768 193 561-es telefonszámon.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA