2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Ismét letépték a csíkszeredai székely zászlót

Ismét letépték a csíkszeredai székely zászlót

2014. 12. 16.
Megosztás:

Immár harmadik alkalommal szakították le a Csíkszereda főterén lengő székely zászlót. Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke sajtótájékoztatón számolt be a nemzeti jelképet ért újbóli támadásról.

Ismét letépték a csíkszeredai székely zászlót

Az EMNT tisztségviselője arra emlékeztetett: 2013 februárjában az EMNT és az Erdélyi Magyar Néppárt közösen állították fel azt a székely zászlót, melyet ismeretlen tettesek most újra letéptek. Tiboldi elmondta: fontolgatják, hogy az ügyben feljelentést tesznek, ám a korábbi esetek példáiból kiindulva nem fűznek sok reményt a vandálok megtalálásához. „Feltehetőleg nem magyar elkövetőkkel állunk szemben, és sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak akik ilyen módon próbálják nemzeti öntudatokat erősíteni. Provokációnak tartjuk a székely zászló újbóli megrongálását, és kérvényezni fogjuk a Polgármesteri Hivatalnál, hogy térfigyelő kamerákkal biztosítsák a székely zászló körüli teret” – nyilatkozta Tiboldi.

Az EMNT alelnöke elmondta: rövid időn belül visszaállítják a székely lobogót, és továbbra is büszkén használják nemzeti jelképeinket.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA