2019. november. 17. vasárnap
Főoldal » Hírek » Ifjúsági szervezetekről a KMFK Társadalmi szervezetek munkacsoportjában

Ifjúsági szervezetekről a KMFK Társadalmi szervezetek munkacsoportjában

2013. 12. 13.
Megosztás:

Budapesten ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) társadalmi szervezetek munkacsoportja 2013. december 12-én. A magyarországi és külhoni magyar pártok képviselői mellett meghívottként több kárpát-medencei ifjúsági szervezet is jelen volt. Az Erdélyi Magyar Néppárt képviseletében Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, meghívottként pedig Tőke Ervin, a párt ifjúsági szervezetének, a MINTA-nak elnöke vett részt.

Ifjúsági szervezetekről a KMFK Társadalmi szervezetek munkacsoportjában

Téglásy Kristóf, az Emberi Erőforrások Minisztérium Ifjúsági Főosztályának vezetője előadásában a kormányzat ifjúságpolitikáját ismertette, kitérve a külhoni magyarságot érintő intézkedésekre is. A készülő cselekvési tervhez létrehozott Ifjúsági Szakmai Egyztető Fórum munkája még nem ért véget, továbbra is várják a beérkező javaslatokat, és kiemelt figyelmet szánnak a határon átnyúló együttműködésekre, valamint a fiatalok körében igen magas munkanélküliség javítására. Sándor Krisztina az előadáshoz kapcsolódva javasolta a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) és az Ifjúsági Főosztály közötti kapcsolat erősítését, valamint egy olyan ifjúsági alap létrehozását, mely segítséget nyújthat az ifjúsági szervezetek határokon átívelő programjainak, valamint az általános működtetés támogatására.

Gulyás Tibor, a MIK Állandó Bizottságának elnöke a kárpát-medencei ifjúsági szervezetekről tartott egy átfogó előadást, ismertetve az egyes régiókban működő országos jellegű szervezeteket. A hozzászólások rendjén a meghívott ifjúsági szervezetek képviselői az ifjúsági munka terén jelentkező problémák közül többen is megemlítették az ifjúsági szakértői munkaerő hiányát, az ifjúsági szervezetek működtetésének anyagi nehézségeit, az egyre terjedő motivációhiányt és a közélettől való növekvő mértékű elfordulást.
Tőke Ervin ismertette az Erdélyben elsőként kimondottan politikai jellegű ifjúsági szervezetként létrehozott MINTÁ-t. Kiemelte, hogy munkájuk révén szeretnének minél több fiatalt közéletre nevelni és az autonómia ügyének szolgálatába állítani.

A munkacsoport ülése Lukács Tamás társelnök zárszavaival ért véget, melyben megemlékezett a húsz éve elhunyt Antall József miniszterelnökről, és az általa képviselt nemzetpolitikai irányelvek szerinti cselekvést ajánlotta.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA