2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Sikeres szavalóversenyt rendezett az EMNT Székelyudvarhelyen

Sikeres szavalóversenyt rendezett az EMNT Székelyudvarhelyen

2014. 04. 14.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete a magyar költészet napja alkalmából 2014. április 12-én szervezte meg az I. Székelyföldi Szavalóversenyt.

I. Székelyföldi Szavalóverseny Udvarhelyen

A rendezvényt hiánypótló szándékkal hozták létre, lehetőséget biztosítván a nyilvános versmondásra a 15 éven felüli korosztály számára, felső korhatár nélkül. A székelyföldi EMNT-szervezetek által kiválasztott versmondók Sepsiszékről, Kézdiszékről, Erdővidékről, Gyergyószékről és Udvarhelyszékről érkeztek. A szervezők a háromtagú zsűrit különböző területeken dolgozó szakemberekből választották, így a díjakról Nagy-Lázár József, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze, Kovács Ágnes székelyudvarhelyi magyartanárnő, és az EMNT részéről a szervezet gyergyószéki elnöke, Bákai Magdolna döntöttek.

A versenyre tizennyolc szavaló jelentkezett, közülük a legügyesebbnek a sepsiszentgyörgyi Veres Rita Renáta bizonyult, második helyen Lukács Katalin, míg a harmadikon Kolumbán Matild székelyudvarhelyi versmondó végzett.

A rendezvény hagyományteremtő szándékkal indult, minden évnek ebben az időszakában kerül majd megrendezésre, más-más székelyföldi településen.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA