2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Honosítási irodát nyitottak Kisjenőben

Honosítási irodát nyitottak Kisjenőben

2014. 03. 03.
Megosztás:

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt vezetője péntek délután honosítási irodát avattak az Arad megyei Kisjenőben.

A kistérségi iroda a Fekete- és Fehér-Körös között elterülő Erdőhát magyarságának szórványközpontja kíván lenni, ahol nemcsak a könnyített honosítási/visszahonosítási eljárás kapcsán nyújtanak majd segítséget, hanem közösségi tevékenységeket, eseményeket is szervezni fognak.

Honosítási irodát nyitottak Kisjenőben

Csomortányi István, Toró T. Tibor, Tőkés László

Az észak-aradi térségben kevesebb a magyar állampolgárságot igénylők száma. Az EMNT mérései szerint a jogosultak alig több mint 10 százaléka igényelte eddig a magyar állampolgárságot. A két szervezet elöljárói úgy gondolták, hogy itt az ideje változtatni ezen az arányon, ezért úgy döntöttek, hogy megnyitják a térség második honosítási irodáját. Az iroda megnyitásával reményeik szerint sikerül közelebb vinni az ügyintézést az állampolgárokhoz, és a konzuli napok szervezésével az utazási költségektől is megkímélik a kisjenőieket. Annál is inkább, mivel az elmúlt hetven év egyik legfontosabb lépése volt a könnyített honosítási eljárás bevezetése. Az irodaavatón felhívták a figyelmet: a magyar állampolgárság nemcsak kedvezményekkel, hanem kötelezettségekkel is jár, ezért arra biztattak mindenkit, hogy éljenek szavazati jogukkal.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA