2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Határon túlra is kiterjesztenék a falugazdász-hálózatot

Határon túlra is kiterjesztenék a falugazdász-hálózatot

2016. 04. 18.
Megosztás:

Hupka Félix, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Közép-Erdélyért felelős alelnöke és Mátis Jenő, a szervezet Gazdasági és Vidékfejlesztési Szakbizottságának elnöke is részt vett a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumán (KEF). A Lajosmizsén április 14-15. között megtartott találkozón kiderült: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a határon túlra is kiterjesztené a falugazdász-hálózatot.

Határon túlra is kiterjesztenék a falugazdász-hálózatot

Győrffy Balázs, a NAK elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: a Kamara sikeresen felépített és üzemeltet egy olyan falugazdász-hálózatot, amely egységes keretek között, az ország minden pontján, magas színvonalon segíti a gazdálkodók munkáját. A Kamara a meglévő szolgáltatási és tudásbázisra építve, a KEF keretei között egy hasonló, határon túli, szakmai támogatói hálózat kiépítésére tett javaslatot, amelyet a Fórum tagjai messzemenőkig támogattak. A tervek szerint kezdetben mintegy 20 falugazdásszal induló hálózat legfőbb célja, hogy hatékonyan segítse a határon túli gazdákat az agrár- és vidékfejlesztés terén. Ez elsősorban a szakmai információk átadására, regionális mezőgazdasági rendezvények, fórumok megszervezésére, illetve üzleti támogatási lehetőségek feltérképezésre irányulna. A Kamara a KEF tagszervezetivel összefogva keresi a hálózat létrehozásához és működtetéséhez szükséges forrásokat – tette hozzá a NAK elnöke.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke kijelentette: csak jól szervezett, összetartó, egymás tevékenységét segítő magyarság képes a jelen kihívások között talpon maradni. Ennek fenntartását, erősítését segítené a határon túli falugazdász-hálózat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtóközleménye nyomán,

az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája  

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA