2019. december. 11. szerda
Főoldal » Hírek » Hat éve honosítanak a Demokrácia-központok

Hat éve honosítanak a Demokrácia-központok

2016. 05. 06.
Megosztás:

Csütörtök délben Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezetének polgármesterjelöltje Érmihályfalván járt, abból az alkalomból, hogy a partiumi Demokrácia-központok immár hatodik esztendeje végeznek honosítási és egyéb ezzel járó ügyintézést Aradtól Máramaros megyéig.

Hat éve honosítanak a Demokrácia-központok

Érmihályfalván, a konzuli nappal egybekötött irodai ünnepségen Zatykó Gyula, aki oroszlánrészt vállalt a Demokrácia-központok kiépítésében, azok történelmi jelentőségéről beszélt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak ebben vállalt szerepéről, illetve a hálózat által végzett temérdek munkáról, amelyet 2011 óta a kolozsvári külképviselettel közösen végeznek. Az eseményen jelen volt Nyíri Béla, Nyírábrány polgármestere is, azon településé, ahol az érmellékiek nagy része ezidáig letette az állampolgársági esküt.

A csütörtökön tartott érmihályfalvi konzuli napon Nagyvárad polgármesterjelöltje átadta a Magyar Helytállás Díját Albertné Simon Edina kolozsvári konzulátusi ügyintézőnek, aki immár negyvenharmadik alkalommal járt kint az érmihályfalvi EMNT-irodában, illetve az Érmellék egyéb településein.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA