2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Gyűlnek a szavazatok Gyergyóban

Gyűlnek a szavazatok Gyergyóban

2014. 04. 04.
Megosztás:

A gyergyószentmiklósi EMNT demokrácia-központjában eddig több mint kétezer szavazat gyűlt össze a magyar országgyűlési választásokra. Bákai Magdolna, az EMNT gyergyószéki elnöke szerint az irodát nem csak a gyergyószentmiklósiak keresik fel, hanem a környékbeliek is.

Gyűlnek a szavazatok Gyergyóban

A gyergyószentmiklósi demokrácia-központ április 4-éig meghosszabbított munkaprogrammal, 9 és 19 óra között fogadja az ügyfeleket: átveszik a szavazási levélcsomagokat, igény esetén pedig segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében, valamint a levélcsomag megfelelő összeállításában. Bákai Magdolna elmondta: a munkatársak mellett két önkéntes is segített az azonosító nyilatkozatok kitöltésében, de szívesen útmutatást adtak azoknak is, akik telefonon keresztül kértek tájékoztatást.

Április 5-én, szombaton 10 és 17 óra között tart nyitva a gyergyószentmiklósi EMNT-iroda, hogy azok is leadhassák a szavazatokat, akik pénteken kapják meg a levélcsomagokat. Az EMNT gyergyószéki elnöke szerint „történelmi jelentőségű eseménynek lehetünk részesei, száz év után először van lehetőségük az erdélyi magyaroknak, hogy részt vegyenek a magyar országgyűlési választásokon. Megható és felemelő érzés ennek részese lenni”.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA